2021-10-20 19:28:08• hírek • Agerpres / Bede Emőke

Visszatér a kötelező maszkviselés, az oltatlanokra pedig éjszakai kijárási korlátozás vár - VIDEÓ

Fotó: presidency.ro
Fotó: presidency.ro

A koronavírus-járvány megállításának egyetlen eszköze az oltás - jelentette ki szerda esti sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis, miután tanácskozott a kormány illetékeseivel a vírus terjedésének megfékezéséről.

Az államfő beszámolója szerint a tanácskozáson az iskolákról és a korlátozások bevezetéséről volt szó. Előbbi esetében elmondta, nem csak az óvodások és az elemi osztályosok, de az általános- és középiskolások is kéthetes vakációra mennek hétfőtől. Ami pedig a jövő héttől életbe lépő korlátozásokat illeti, ismét kötelezővé válik a maszkviselés, és azok, akik eddig nem oltatták be magukat, megannyi szigorítás mellett éjszakai kijárási korlátozásra is számíthatnak. A részletekről legkésőbb péntekig hoznak végleges döntést.


'Ha azt akarjuk, hogy véget érjen a járvány, az oltás jelenti a megoldást. Az oltás megállítja a járványt' - szögezte le az államelnök a Cotroceni-palotában. Iohannis arra kérte a lakosságot, hogy aki nem akar kórházba, intenzív terápiás osztályra kerülni, az oltassa be magát.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: